Grepová zmrzlina s citrónom a bazalkou

Čo budete potrebovať

400 ml plnotučného mlieka
200 ml smotany na šľahanie
80 ml čerstvej šťavy z grepu
80 ml čerstvej citrónovej šťavy
100-150 g kryštálového cukru (podľa chuti)
2 lžíce kukuričného škrobu
špetka soli
15 lístků čerstvej bazalky
1 sáček Haribo Grapefruit

Postup

  1. Mlieko zmiešajte so smotanou, cukrom a štipkou soli. Šťavu z grepu a citrónu premiešajte s kukuričným škrobom.
  2. Pripravte si vodnú kúpeľ. Do nej dajte veľkú misu a do nej nalejte mliečnu zmes. Vodu nechajte prebublať, nemala by úplne prudko vrieť, ale skôr jemne variť. Mliečnu zmes premiešavajte metličkou. Keď bude horká, prilejte ovocnú šťavu s kukuričným škrobom.
  3. Znova intenzívne miešajte. Zmes začne nad jemne bublajúcou vodou hustnúť. Keď sa Vám bude zdať dosť hustá, odstráňte z vodného kúpeľa. Bude to trvať tri minúty. Za častého miešania nechajte vychladnúť.
  4. Po úplnom vychladnutí dajte misu zo základom na zmrzlinu ešte na hodinu do chladničky. Potom vyberte von a do zmesi vysypte nadrobno nasekanú bazalku. Môžete nadrobno nakrájať pár cukríkov Haribo Grapefruit. Dobre zamiešajte.
  5. Teraz máte dve možnosti. Kto má zmrzlinovač, tak zmes premiestnite do stroja, ktorý za stáleho miešania vyrobí lahodnú a jemnú zmrzlinu. Kto zmrzlinovač nemá, vloží nádobu so zmesou do mrazničky. Každých 15 minút zmrzlinu vyberte a pravidelne intenzívne premiešajte, aby sa v nej nevytvorili kryštáliky ľadu.
  6. Zmrzlinu podávajte jemne posypaným bazalkovým cukrom a nadrobno nasekanými cukríkami Haribo Grapefruit.

TIP

  1. Ako vyrobiť bazalkový cukor? Jednoducho premixujte kryštálový cukor spolu s čerstvými bazalkovými listami.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek
obrázek