Jahodovo cukríkový špíz s PRIMAVERA ERDBEEREN

Čo budete potrebovať

Na cca. 15 – 20 špízov budete potrebovať:

  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 3 lyžice hladkej múky 
  • štipka soli
  • cca 200 g menších jahôd
  • 80 g PRIMAVERA ERDBEEREN

Postup

Začneme s prípravou domácich piškót. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme v robote alebo pomocou ručného šľahača do svetlej a nadýchanej peny, trvá to pár minút. Ako náhle budú vajcia dokonale vyšľahané a konzistencia vytvorí špičky, primiešame hladkú múku so štipkou soli a so stierkou opatrným podobratím zapracujeme do cesta. Pracujeme opatrne a cesto zbytočne nemiešame, aby sme neporušili vzduchové bubliny, cesto by po upečení nebolo nadýchané.

Rúru predhrejeme na 180 C° a plech vystelieme papierom na pečenie. Hotové vyšľahané cesto prelejeme do zdobiaceho vrecka s hladkou zdobiacou špičkou a na pripravený plech vytvoríme jednotlivé malé guľaté piškóty. Plech vložíme do rozohriatej rúry a pečieme približne 8 – 10 minút. Piškóty by mali mať zlato-hnedú farbu. Po upečení necháme úplne vychladnúť.

Teraz si pripravíme jahody. Tie umyjeme a odstránime stopky. Pokiaľ sú jahody veľmi veľké, môžeme ich prerezať na polovicu. Na špajdle napichujeme domáce piškóty, jahody a cukríky Haribo Primavera Erdbeeren.

obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek