Čokoládové pokušenie pre mamičky

Čo budete potrebovať

100g valitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa (ideálne okolo 60 %)
100g másla
3 vajcia
2 lžíce kryštálového cukru
2 lžíce hladkej múky
2 lžíce kvalitného kakaového prášku
2 lžíce čerstvo zomletej kávy
Haribo Love Hearts
Máslo na vymazanie formiček
Kakaový prášok alebo najemno mleté oriešky na vysypanie formičeik
Práškový cukor alebo kakao na posypanie

Postup

  1. Najskôr si pripravte zapekacie mištičky. Môžete použiť porcelánové, silikónové alebo kovové. Dôkladne ich vymažte maslom a vysypte kakaovým práškom alebo mletými orechmi. Ak použijete nádoby s objemom 150 ml, budete ich potrebovať 6 kusov.
  2. Čokoládu nalámte do kovovej alebo porcelánovej misky, pridajte na kocky nakrájané maslo a dajte rozpúšťať do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí, nechajte chvíľku vychladnúť.
  3. Vajcia našľahajte s cukrom do hustej peny. Ideálne bude, keď použijete robota so šľahacou metlou. Ľahko vychladnutú čokoládu s maslom vlejte do vaječnej zmesi a dôkladne premiešajte.
  4. Vsypte múku, mletú kávu a kakaový prášok. Opäť premiešajte. Pracujte opatrne, aby cesto zostalo pekne našľahané.
  5. Cesto nalejte do pripravených zapekacích mištičiek. Do každého cesta dajte doprostriedka jedno srdiečko z balenia Haribo Love Hearts a dajte na hodinu do chladničky.
  6. Rúru predhrejte na 200 °C.
  7. Zapekacie mištičky dajte do rúry a pečte 6 minút. Potom vyberte z rúry von a nechajte pár minút odpočívať. Opatrne vyklopte na tanier a ozdobte Haribo srdiečkami, ovocím, pokojne aj šľahačkou alebo zmrzlinou a zľahka posypte práškovým cukrom.
  8. Ihneď podávajte. Vnútro dezertu by malo zostať aspoň zľahka tekuté.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek
obrázek