Halloweenská torta so strašidelným prekvapením

Čo budete potrebovať

Ingrediencie na korpus: 

100 ml oleja
100 g práškového cukru
2 vajcia
1 lyžica rumu
180 g polohrubej múky
2 kopcovité lyžice kakaa
1 kypriaci prášok do pečiva
125 ml mlieka

 

Ingrediencie na náplň: 

3 banány
3 šľahačky na šľahanie (500 ml)
2 stužovače šľahačky
40 g práškového cukru
70 – 80 g čokolády na varenie
oranžové potravinárske farbivo

Na ozdobenie: 

Cukríky Haribo Wummis a Haribo Color-Rado

Postup 

  1. Olej, práškový cukor a vaječné žĺtky rozšľahajte, na záver prilejte rum a dôkladne zamiešajte. Pridajte preosiatu múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva a mlieko. Z vaječných bielkov vyšľahajte sneh a opatrne ho vmiešajte do zmesi. Do vymastenej, kokosom posypanej, tortovej formy vylejte hotovú zmes a dajte piecť pri teplote 180 °C, približne 30 minút.
  2. Korpus nechajte vychladnúť a potom opatrne vyberte z tortovej formy. Vnútornú časť vydlabte tak, aby okraje zostali široké približne 1,5 cm a túto zmes si uschovajte na finálne posypanie torty. Pozor dno torty musí zostať neporušené.
  3. Zmiešajte cukor, oranžové potravinárske farbivo, stužovače šľahačky a nahrubo nastrúhanú čokoládu na varenie. Túto zmes vysypte do takmer ušľahanej šľahačky a všetko spolu pomaly došľahajte.
  4. Banány rozkrájajte pozdĺžne a vložte ich do vydlabaného korpusu, navrstvite na ne vyšľahanú šľahačkovú zmes.
    *TIP: Na šľahačkovú zmes položte cukríky Haribo Wummis, vďaka ním docielite efektu, ako by vyliezali z torty.
  5. Vytvarujte kopček a zasypte ho rozdrobeným zvyškom korpusu. Tortu ozdobte obľúbenými halloweenskými cukríkmi Haribo Wummis a Haribo Color-Rado.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek