Haribo mikulášsky medvedík

Čo budete potrebovať

Ingrediencie (na 3 medvedíky)

4 vaječné bielka

100 g práškového cukru

štipka soli

50 g masla

100 g polohrubej múky

50 g sušeného a kandizovaného ovocia – brusnice, pomarančová kôra, slivky, jablká ...

30 g medvedíkov Haribo Goldbären

50 g kvalitnej čokolády s vyšším obsahom kakaa

30 g vlašských alebo iných orechov

 

Na čokoládovou polevu

120 g čokolády s vyšším obsahom kakaa

100 g masla

2 lyžice mlieka

 

Postup

Vaječné bielky pridajte do misy robota so šľahacou metlou a vyšľahajte pevný sneh. Pridajte štipku soli a práškový cukor a opäť šľahajte. Medzitým, čo sa tvorí sneh, rozpustite si maslo a nechajte ho mierne vychladnúť.

Do snehu pridávajte po troškách striedavo múku a rozpustené maslo. Vždy po pridaní premiešajte, ale veľmi ľahko a opatrne, aby sneh nespadol.

Ovocie, Haribo Goldbären, čokoládu a orechy najemno nasekajte a po troche vmiešavajte do cesta.

Silikónové formičky vypláchnite studenou vodou a nalejte do nich pripravené cesto. Pečte približne 20 minút v predhriatej rúne na 160 °C. Po dopečení, formičky opatrne vyklopte a dezert nechajte vychladnúť.

Polevu pripravíte jednoducho tak, že čokoládu spolu s maslom rozpustíte vo vodnej kúpeli. Keď sú obe ingrediencie rozpustené na jemnú konzistenciu polevy, vmiešajte ešte 2 lyžice mlieka. Dezert ihneď polejte polevou a potom nechajte stuhnúť.

 

obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek