Jesenné lízanky so zázvorovo-citrónovou príchuťou

Čo budete potrebovať

I keď je vonku sychravo, existuje nesmrteľná kombinácia, ktorá nás spoľahlivo zahreje na tele i duši – zázvor, citrón a med.
Ingrediencie, ktoré vládnu v chladnejšej polovici roka, sa dajú výborne využiť nielen do nápojov, ale taktiež pri pečení. Také jesenné lízanky ocenia deti i dospelí.
A ak sa pridá ešte štipka škorice a cukríky Haribo Ingwer-Zitrone, nikto neodolá.

Doprajte si malý sladký hriech a rozmaznávajte sa v jesennom období jemnou sladkou chuťou bielej čokolády, v ktorej sa zmieša ľahká kyselkavo-štipľavá chuť citrónu a zázvoru.
Jednoducho dokonalá kombinácia, ktorá spríjemní váš deň.

 

 

Ingrediencie:

200g upečeného cesta na cupcakes

100g gervais

5 lyžíc mlieka

1 lyžička mletej škorice

½ lyžičky korenia muškátový kvet

200g bielej čokolády

Cukríky Haribo Ingwer-Zitrone

 

Postup

  1. Opatrne rozpustite bielu čokoládu (vo vodnej kúpeli alebo mikrovlnnej rúre – vždy po pol minútových intervaloch), vymažte ňou silikónovú formu (nespotrebujte všetku čokoládu, ešte ju budete potrebovať) a dajte stuhnúť do chladničky.

  2. Ostatné ingrediencie zmiešajte na husté cesto, ktoré bude krásne držať tvar. Môžete prisypať nadrobno nasekané cukríky HariboIngwer-Zitrone.

  3. Cestom naplňte formu s vychladenou bielou čokoládou a zvyškom rozpustenej čokolády formu „zaviečkujte“.

  4. Dajte opäť vychladnúť do chladnička – približne na 1 hodinu a ideálne do nasledujúceho dňa.

  5. Vyberte lízanky z formy a ozdobte cukríkmi  Haribo Ingwer -Zitrone.

 

obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek