Perníkový vianočný medvedík

Čo budete potrebovať

Ingrediencie

2 vajcia

160 g kryštálového cukru

100 ml slnečnicového oleja

150 g hladkej múky

300 g polohrubej múky

400 ml mlieka

1 lyžice kakaa

štipka soli

1 prášok do perníka

1 lyžica perníkového korenia

 

Na ozdobenie:

1 vaječné bielko

15 – 20 dkg práškového cukru

1 lyžičky citrónovej šťavy

cukríky Haribo Goldbären

 

Postup

Rúru si predhrejte na 170 °C. Pripravte si silikónové formičky medvedíkov alebo formičky iného tvaru, ktoré vypláchnete studenou vodu.

Do misy robota so šľahacou metlou pridajte vajcia a cukor, všetko spolu vymiešajte do nadýchanej peny. Pripravte si misku, v ktorej zmiešajte oba druhy múk, štipku soli, prášok do perníka, kakao a perníkové korenie. Zmes postupne vmiešavajte do nadýchanej cukrovej peny. Zároveň striedajte tieto sypké suroviny s olejom a mliekom. Cesto musí byť dôkladne premiešané.

Cesto nalejte do pripravených formičiek alebo iných foriem, ktoré máte dostupné a tie poukladajte na plech. Pečte v predhriatej rúre približne 25 minút.

Hotové medvedíky môžu deti ozdobiť snehovou polevou alebo čokoládou a cukríkmi Haribo Goldbären.

Množstvo cesta vystačí na dva medvedíky a na perník slúžiaci ako podkladová plocha pre vianočný obraz, ktorý si môžete s deťmi ozdobiť podľa vašej fantázie.

Nie polevu z bielok ušľahajte vaječný bielok a pridajte do nej práškový cukor, aby vznikla hustá poleva. Na záver pridajte ešte citrónovú šťavu. Pokiaľ chcete do obrázku „maľovať“ polevou a štetcom, rozrieďte trocha polevy a ďalšou citrónovou šťavou.

 

obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek