Sladkokyslá láska v pohári

Čo budete potrebovať

INGREDIENCIE na 4 porcie

Pomarančový sirup

200 ml čerstvo vyžmýkanej pomarančovej šťavy

100 ml vody

150 g cukru kryštál

Marinované jabĺčka

1 väčšie jablko

2 lyžice pomarančového sirupu

2 lyžice pomletých pistácií

1 lyžička citrónovej šťavy 

Piškóta

1 vajce

80 g cukru kryštál

60 ml oleja

120 ml cmaru

1 lyžička vanilkového extraktu

150 g hladkej múky

1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

1/2 lyžičky jedlej sódy

štipka soli

Krém

250 g mascarpone

100 ml smotany na šľahanie

40 g cukru múčky

2 lyžice pomarančového sirupu

1/2 lyžičky jemne strúhanej pomarančovej kôry

HARIBO cukríky Bärchen-Pärchen na ozdobenie

Postup

  1. Na sirup zmiešame pomarančovú šťavu, vodu a cukor a na miernom plameni necháme 30 minút prebublávať. Mali by sme získať asi 150 ml sirupu. Necháme ho vychladnúť.
  2. Jablko nakrájame na malé kocky a zmiešame s pistáciami, sirupom a citrónovou šťavou. Necháme hodinu marinovať v chladničke.
  3. Rúru predhrejeme na 170 °C. V mixéri šľaháme vajíčko s cukrom, až nadobudne svetlú farbu a objem, potom tenkým pramienkom za stáleho šľahania prilejeme olej, cmar a vanilkový extrakt. Nakoniec vmiešame múku, kypriaci prášok, jedlú sódu a soľ. Malý plech alebo pekáčik vyložíme papierom na pečenie, cesto naň rozotrieme a pečieme jemne dozlata, asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť.
  4. Na krém dáme do mixéru mascarpone, smotanu a cukor a rýchlo vyšľaháme tuhší krém. Nakoniec doňho zašľaháme aj sirup a pomarančovú kôru.
  5. Z piškóty vykrojíme kolieska a do pohárov striedavo vrstvíme piškótu pokvapkanú pomarančovým sirupom, krém a jabĺčka. Dozdobíme pistáciami, kúskom pomaranča a HARIBO cukríky Bärchen-Pärchen.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek
obrázek
obrázek
obrázek