Sušienky s tajomstvom

Čo budete potrebovať

Ingrediencie na cesto

  HARIBO Goldbären
250 g masla izbovej teploty
250 g práškového cukru
1 vajce
500 g múky

Ingrediencie na krém

200 g bielej čokolády
130 ml smotany (30 % tuku
60 g masla

Na ozdobenie

  HARIBO Goldbären Minis

Postup

  1. Maslo izbovej teploty vyšľahajte s cukrom. Len čo bude zmes biela, pridajte vajce a opäť šľahajte. Nakoniec zapracujte múku. Vzniknuté cesto zabaľte do fólie a nechajte aspoň pol hodiny chladiť v chladničke.
  2. Odpočinuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche do výšky zhruba 0,3 cm. Povykrajujte zvolené tvary, do ktorých vykrojte ešte menší tvar. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Sušienky vložte do vopred vyhriatej rúry na 175 °C a pečte zhruba 10 minút. Pred tým, než ubehne posledná minúta, vložte do (každého druhého) otvoru v sušienke 1 priehľadného medvedíka HARIBO Goldbären s príchuťou ananásu, čím dosiahnete požadovaný efekt – priehľadné okienko.
  4. Bielu čokoládu rozpusťte spolu so smotanou a maslom v mikrovlnnej rúre či vodnom kúpeli.
  5. Následne zmes nechajte chladiť minimálne 1 hodinu v chladničke. Potom ju vyšľahajte do jemného krému.
  6. Sušienku, ktorá nemá okienko, potrite krémom. Doprostred sušienky poukladajte HARIBO Goldbären Minis a na prázdny okraj naneste cukrárskou špičkou zvyšok krému.
  7. Vyzdobenú sušienku priklopte tvarom s priehľadným okienkom.

Tip

  1. Správnu izbovú teplotu masla spoznáte tak, že doň prstom ľahko urobíte dieru.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek
obrázek
obrázek
obrázek