Torta s malinovým krémom a Haribo cukríkmi

Čo budete potrebovať

Malinová ganache

400 g mrazených malín
200 g bielej čokolády

Korpus

8 vajec
200 g kryštálového cukru
80 g slnečnicového oleja
240 g hladkej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
1 lyžička horúcej vody
  kôra z ½ citrónu
štipka  soli
4 lyžice malinového džemu
200 ml malinového sirupu s vodou
2 lyžice lyofilizovaných (mrazom sušených) malín

Na ozdobu

1 a ½ vrecka Haribo Goldbären
1 vrecko Haribo Flower Power
100 g  kanadských čučoriedok
1 lyžica lyofilizovaných (mrazom sušených) malín
5 lyžic malinového krému
  jedlý zlatý prach
lyžica číreho alkoholu

Postup

  1. Ako prvé si pripravte malinovú ganache. Na rajnici si zvarte mrazené maliny, kým nebude ich konzistencia pripomínať riedky džem. Cez sitko ich prepasírujte do misy a ihneď prisypte nasekanú čokoládu. Hmotu metličkou dôkladne rozmiešajte, aby bola hladká. Potom dajte vychladnúť aspoň na dve hodiny do chladničky.
  2. Pokračujte prípravou korpusu. Predhrejte si rúru na 160 °C. Oddelené bielky od žĺtkov dajte do misy a so štipkou soli šľahajte metličkou na strednom výkone. Ako náhle začnú bielky mierne peniť, prisypte k nim cukor a šľahajte na maximum, kým nebude sneh tuhý.
  3. K žĺtkom prilejte olej, vodu a mierne prešľahajte metličkou. Zmes pridajte k vyšľahaným bielkom a veľmi opatrne spracujte dokopy. Potom prisypte múku s kypriacim práškom a zapracujte tak, aby v ceste neboli hrudky. Prelejte do vymazanej guľatej tortovej formy o priemere 21 cm a nechajte piecť zhruba 45 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte korpus úplne vychladnúť. Potom ho dvakrát prekrojte pílkovým nožom či strunou.
  4. Ako ďalšie si pripravte krém. Mascarpone, tvaroh a krémový syr vyšľahajte a postupne pridávajte vychladenú malinovú ganache. Výsledný krém by mal byť hladký a jemne naružovelý.
  5. Tortu zostavte tak, že na otočnú tácku umiestnite tortovú podložku, na ňu trochu kému a prvý plát korpusu. Ten pomocou mašlovačky potrite malinovou šťavou a následne tenkou vrstvou malinového džemu. Na ne rovnomerne naneste vrstvu malinového krému, ktorú uhlaďte pomocou paletového noža dorovna. Posypte lyofilizovanými malinami. Navrstvite ďalší plát korpusu a postup opakujte. Po umiestnení posledného plátu vzniknutý základ torty rovnomerne obmažte krémom pomocou tortovej stierky.
  6. Tortu ozdobte cukríkmi Haribo Goldbären pomocou techniky fault line, kedy medvedíkov umiestnite po strede obvodu torty. Na vrchnú aj spodnú časť obvodu torty navrstvite pomocou cukrárskeho vrecka malinový krém, ktorý zahlaďte tortovou stierkou. Vrch torty ozdobte cukríkmi Haribo FlowerPower, čučoriedkami a zvyškom malinového krému v cukrárskom vrecku s ozdobnou špičkou.
  7. Tortu dajte aspoň na pol hodiny do chladničky. Jedlý zlatý prach rozmiešajte v troške alkoholu a pomocí tenkého štetca namaľujte zlatú linku okolo stredovej časti obvodu torty.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek
obrázek