Veľkonočný mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans

Čo budete potrebovať

INGREDIENCIE

Korpus (forma s priemerom 24 cm) 

200 g karamelových sušienok

50 g mletých pekanových orechov

50 g nadrobno nastrúhanej mrkvy

40 g rozpusteného masla

Náplň

700 g čerstvého smotanového syra

200 g kyslej smotany

150 g cukru kryštál

1 lyžica citrónovej šťavy

1 lyžička citrónovej kôry

1 lyžička vanilkového extraktu

3 vajcia

3 lyžice hladkej múky

Na ozdobu

150 g čerstvého smotanového syra

30 g smotany na šľahanie

30 g cukru múčky

1 lyžička citrónovej šťavy

HARIBO Jelly Beans

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Dno guľatej otvárateľnej formy vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Sušienky rozdrvíme najemno a zmiešame s orechmi, mrkvou a rozpusteným maslom. Potom zmes natlačíme do formy tak, aby dno bolo rovnomerne pokryté, a dáme na 10 minút predpiecť.
  2. Pripravíme si krémovú náplň. V mixéri na nízkych otáčkach prešľaháme syr, kyslú smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru a vanilkový extrakt. Po jednom zašľaháme vajíčka a po lyžiciach aj múku. Krém nalejeme na predpečený korpus a uhladíme stierkou.
  3. Teplotu v rúre znížime na 150 °C. Formu dáme na prostrednú mriežku a pod ňu hlbší pekáč, do ktorého nalejeme vriacu vodu. Cheesecake pečieme cca 55-60 minút, stred by mal byť takmer stuhnutý a len mierne sa chvieť, keď formou jemne pohneme. Potom ho necháme hodinu odpočívať vo vypnutej rúre a nakoniec niekoľko hodín vychladíme v chladničke. 
  4. Syr, smotanu, cukor múčku a citrónovú šťavu vyšľaháme na pevný krém, dáme do vrecka so zdobiacou špičkou a na cheesecake ho ozdobne navrstvíme. Dozdobíme cukríkmi HARIBO Jelly Beans, jedlými kvetmi či mrkvovými špirálkami.
obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek