Vianočný dezert

Čo budete potrebovať

(priemer formy 20 cm)

5 vajec
150 ml oleja
150 ml vody
220 g krištáľového cukru
310 g hladkej múky 
10 g kakaa
1 kypriaci prášok do pečiva

Krém z mascarpone

500 ml smotany na šľahanie  33 %
1 balenie mascarpone
400 g cream cheese (je možné nahradiť smotanovým syrom ako Philadelphia alebo Gervais)
Cukor podľa chuti

 

Haribo Goldbären

Zmiešajte všetky ingrediencie a vyšľahajte do hladkého krému. Ten by mal mať jemnú redšiu konzistenciu.

Postup

Vajcia vyšľahajte do jemnej peny a postupne pridávajte olej, vodu a cukor. Zmiešajte múku, kakao a kypriaci prášok  do pečiva a ručne miešajte dokým nebude hladká zmes.

Pečte na 150 °C v dĺžke približne 60 minút.

 

Zdobenie

Do väčšej, ideálne sklenenej, misy striedavo vkladajte korpus a krém. Po obvodu misy naaranžujte perníky a medvediky Haribo Goldbären. Docielite tak nie len skvelej chuti, ale i efekt dizajnu!

 

obrázek

Pozrite sa na našej galérii.

obrázek